Tuesday 7 July 2015

Kronika Cawsand project


Kronika Cawsand project

Úvod

Projekt se zaměřuje na výměnu kulturních, uměleckých a tradičních aktivit mezi dobrovolníky ČR a Anglie. Po květnové návštěvě Anglických přátel v České republice jsme měli naplánovánu cestu do malého městečka Cowsand na jižním pobřeží Anglie. Je to spíše malá historická vesnice, která sousedí s velkým královským městem Plymouth.

Projekt je zajišťován partnerskými organizacemi Educator a Point Europa Office. Naše aktivity jsou plánovány od 6. do 26.7.2015 a účastní se jich těchto šest seniorů:
Alena Floríková, Radek Maca, Dagmar Nogová, Karel a Marie Schmidovi, Miluše Vidnerová.



6.7.2015 – 1. den: cesta

Sešli jsme se v 20:00 h u Starbucks coffee s drobnými obavami, jak to všechno zvládneme. Pro rozehnání stínů pochybností jsme si dodávali odvahu alespoň první společnou fotkou
Když už jsme se s letenkami dostali k odbavování zavazadel, sdělili nám, že naše letadlo bude mít kvůli bouřce v cílovém Bristolu zpoždění zhruba 2 h. A tak jsme se odebrali do „čekárny“ k gateům. Společnost EasyJet ocenila naše čekání stravovacím voucherem, který jsme využili každý po svém – od svíčkové přes bagety až po točené pivo.
Po 23. hodině jsme se konečně protáhli přes rentgenové detektory do našeho letadla a ve 23:45 h jsme se konečně vznesli do vzduchu. Po dvou hodinách poklidného letu jsme přistáli v Bristolu. Zde na nás čekal skvělý řidič osmimístného Peugeotu Gary Mitchell. Skoro celou tříhodinovou noční cestu od letiště v Bristolu do Cawsandu jsme prodřímali. V 5 hodin ráno jsme se propletli úzkými uličkami malého historického městečka až k našemu novému domovu The Manse na Garrettt street.  
Venku sice začínalo svítat, ale my jsme zvolili aspoň krátký spánek konečně taky ve vodorovné poloze.





No comments:

Post a Comment